דגנים מלאים

FavoriteLoadingהוסף למחברת המתכונים

דגנים מלאים – ערך תזונתי

דגנים מעובדים (קמח לבן, אורז לבן וכו') נספגים במהירות למחזור הדם ויוצרים תנודות מהירות ברמות הסוכר בדם.

בדגנים מלאים קיימים סיבים תזונתיים הממתנים זאת ושומרים על רמות סוכר תקינות.

ID-100130879

בנוסף, הדגנים המלאים מכילים מרכיבים תזונתיים חשובים כמו חלבונים, שמנים חיוניים וויטמינים מקבוצת B ו-E. בנוסף מכילים מינרלים כמו אשלגן, מגנזיום, אבץ וברזל.

דגנים מלאים הם בעלי חשיבות להרגשת השובע, לפעילות מעיים תקינה, הפחתת כולסטרול ושומנים בדם.

מחקרים גילו כי אכילת דגנים מלאים מידי יום מספקים הגנה מפני מחלות סרטן, מחלות לב וכלי הדם.

 

*מומלץ לשלב אכילה של דגנים מלאים עם קטניות כדי לקבל את כל חומצות האמיניות החשובות ולהשלים את החלבון החסר שבדגנים שאינו חלבון מלא.

 

חיטה מלאהחיטה מלאה

קמח לבן הוא מוצר מעובד שמתקבל לאחר שקולפים מגרעין החיטה את הסובין שהינו עשיר בסיבים
תזונתיים, מינרלים וויטמינים ואת הנבט העשיר במרכיבי תזונה חיוניים. מה שנשאר זה בעיקר העמילן הבלתי מזין שמעלה את רמות הסוכר. בנוסף, בקמח הלבן נשארים רק חמישית מנוגדי החמצון אשר מצויים בקמח מלא.

-מהווה מקור לסיבים תזונתיים.

-עשירה בויטמיני B2, B1 וE, ברזל ואבץ.

 

כוסמין

-עשיר בחומצות אמינו, מינרלים וויטמינים (בעיקר מקבוצת B)

-עשיר בסיבים תזונתיים.

-קל לעיכול יותר מחיטה ומכיל גלוטן ברמה נמוכה מזו של חיטה.

 

כוסמת

-גריסי הכוסמת אינם מכילים גלוטן ועשירים במינרלים מזינים.

-הכוסמת מכילה פלבנואיד הנקרא "רוטין" המחזק את מחזור הדם והורידים ולכן טובה לשמירה על תקינות כלי הדם וזרימת הדם.

-עשירה באבץ, סלניום וברזל.

-מכילה חלבון באיכות גבוהה.

 

אורז מלאאורז מלא

-אינו מכיל גלוטן.

-אורז מלא מכיל סובין ונבט שעשירים מבחינה תזונתית, להבדיל מהאורז הלבן שעבר עיבוד וליטוש ולכן מכיל בעיקר עמילן.

-האורז המלא טוב יותר לעיכול ואינו משחרר עודפי עמילנים שהופכים לסוכרים בגוף, מה שמגביר את תחושת השובע.

-טיפ! האורז המלא המומלץ והטעים ביותר הוא האורז המלא העגול.

*אם כבר אוכלים אורז לבן עדיף לבחור את האורז הבסמטי מאחר והוא בעל הערך הגליקמי הנמוך ביותר מבין כל סוגי האור הלבן, מכיל עמילן עמיד שפועל בגוף כמו סיב, יותר חלבונים וסיבים מאשר אורז לבן אחר.

 

גריסי פנינה

-גריסי הפנינה הם למעשה שעורה מעובדת שהוציאו ממנה את הנבט והקליפה אך למרות זאת יש בה עדיין חומרים מזינים כמו ברזל, סידן, אשלגן ומעט ויטמינים מקבוצת B.

-בעלת ערך גליקמי הנמוך מבין הדגנים.

 

קינואה

-קלה מאוד לעיכול ואיננה מכילה גלוטן.

-עשירה מאוד בסידן ביחס לדגנים אחרים.

-עשירה בחלבון ונחשבת לחלבון מלא.

-עשירה בסיבים תזונתיים ומכילה ויטמינים ומינרלים רבים כמו אבץ, אשלגן, ויטמיני B ו-E.

 

שיבולת שועל מלאהשיבולת שועל

-עשירה בחלבון ובשומן יותר משאר הדגנים.

-מכילה כמויות גדולות של ברזל, סידן וויטמינים מקבוצת B.

טובה למערכת העצבים ולחיזוק העצמות.

 

שיפון

-עשיר יותר במינרלים מאשר חיטה ולכן מזין יותר.

-מומלץ בעיקר לסוכרתיים מאחר והוא מווסת את רמות הסוכר בדם.

 

ערכים תזונתיים נוספים:

קטניות

אגוזים

זרעים 

פירות

ירקות

 


תגובות

כל הזכויות שמורות לאתר hfood © 2015