8 דברים שכדאי לדעת על תבלינים

FavoriteLoadingהוסף למחברת המתכונים

המסחר בתבלינים התפתח במזרח כבר בשנת 2000 לפני הספירה. תושבי הארצות החמות השתמשו בהם לשימור מזון, למניעת התפתחות מזיקים ולטשטוש סימני קלקול. כיום נמצאים תבלינים במטבח הביתי בצורת אבקה, שמן או צמח. רבים מהם מומלצים ברפואה העממית, ובאחדים מצאו החוקרים סגולות ריפוי בשנים האחרונות. לפלפל השחור, למשל, נודעה יכולת לסייע בבעיות עיכול ובהתקררות.

תבלינים

1. אם נוטלים בקביעות תרופות כדאי להתייעץ קודם!

עשבי תיבול ירוקים, כמו פטרוזיליה וכוסברה, עלולים להפריע לפעולת התרופות לדילול הדם.  פטרוזיליה בכמויות גדולות אינה מומלצת במקרים של אי ספיקת לב או ריאות. כורכום עלול להציק במקרים של כיבים בקיבה (אולקוס)

2. הוסיפו את התבלינים בסוף תהליך הבישול!

תבלינים רבים מאבדים בבישול סגולות בריאותיות. בגלל מסיסות בשמן של האשלגן המצוי בשפע בכוסברה ובכורכום, ובשל המסיסות במים של ויטמין C  המצוי בפטרוזיליה, מאבדים עשבי תיבול אלה בתהליך הבישול חלק מיתרונותיהם הבריאותיים.

3. המעיטו בתבלינים עתירי ברזל אם אתם נוטלים כדורי ברזל. מינרל זה אינו מסולק מהגוף עם הפסולת. פטרוזיליה, כוסברה וכמון מכילים כמות משמעותית ממנו, על כן כדאי לנוטלים תוסף ברזל להתייעץ עם אנשי מקצוע.

4. כורכום- הזהב שמטבח- כתבלין או כתוסף תזונתי.

הוא נחשב לאנטי דלקתי בזכות החומר שבו, "כורכומין", ומיוחסות לו סגולות להפחתת כולסטרול, למניעת הצטננויות ומחלות קשות וסיוע בבעיות בכלי הדם. מחקר רפואי שנעשה בארץ מוכיח את סגולותיו, אך מציין כי ריכוז הכורכומין בשורש אחד-נמוך יחסית. כדאי להתייעץ עם איש מקצוע אם לצרוך אותו כתוסף מזון- בכדורים או באבקה.  

5. סובלים מבעיות פה ושיניים? ציפורן תעזור לכם.

הציפורן משמשת כמרכיב בתרופות ובסם להרדמה. היא נחשבת כנוגד דלקות יעיל וכתרופה טבעית למקרים רבים של צינון וזיהומים ויראליים.  שמן הציפורן משכך כאבי שיניים, מרפא יבלות ומסיר כתמים בעור.

6. לטיפול יעיל בהצטננות השתמשו בקינמון שגם עשוי להרחיק מכם מכרסמים וחרקים. הוא מסייע בהורדת רמת הסוכר בדם וכ"תרופת סבתא" מיוחסות לו תכונות לריפוי הצטננות. במינון גבוה הוא עלול לגרום לגירויים בעור ולהפוך לרעיל.

7. סובלים מבעיות בעיכול? קחו ג'ינג'ר (זנגביל)!

הוא ניחן בסגולות המסייעות לבעיות עיכול וקיבה, מסייע בבעיות במערכת הנשימה, בהצטננות ובכאבי שרירים ונחשב לנוגד דלקות. הוא הוכנס ע"י רשות המזון והתרופות האמריקנית לרשימת החומרים הנחשבים "בטוחים יחסית ". עם זאת מוזהרים הלוקים בבעיות בכיס המרה להישמר מפניו.

8. הוסיפו "זהב השחור"- פלפל-לכל מאכל מומלח!

הפלפל שמקורו בהודו וכנה "זהב שחור", היה בעל ערך כספי רב עד כי שימש כאמצעי תשלום לפני היות הכסף. הוא עשיר בנוגדי חימצון, ידוע כמשכך כאבים, מפחית דלקות ומסייע בטיפול בהצטננות ובמחלות של דרכי העיכול.


תגובות

כל הזכויות שמורות לאתר hfood © 2015


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/hfoodco/public_html/wp-includes/functions.php on line 3707