ירקות

FavoriteLoadingהוסף למחברת המתכונים

ירקות – ערך תזונתי

מדוע חשוב לאכול ירקות באופן סדיר?

ירקות הינם בעלי ערך תזונתי גבוה. יש בהם מינרלים, ויטמינים וסיבים תזונתיים.

ירקות עשירים באנטי אוקסידנטים (מחקרים גילו כי אכילת ירקות באופן קבוע מפחיתה עד 50% את הסיכוי לחלות בסרטן).

ירקות מפחיתים משמעותית את הסיכון למחלות לב וכלי הדם, מפחיתים לחץ דם ובעלי אינדקס גליקמי נמוך.

כדי לסייע בספיגת הברזל הנמצא בירקות מומלץ להוסיף לירקות מיץ לימון שמכיל ויטמין C.

כדי לסייע בספיגת ויטמינים A, D, E ו- K הנמצאים בירקות מומלץ להוסיף לירקות מרכיב שומני (לדוג' שמן זית, טחינה, אבוקדו, אגוזי מלך וכו').

 

ירקות משפחת המצליבים ירקות ממשפחת הסולניים ירקות ממשפחת השומיים

 

 

ערכים תזונתיים נוספים:

דגנים מלאים

קטניות

אגוזים

זרעים 

פירות

 

 

 


תגובות

כל הזכויות שמורות לאתר hfood © 2015


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/hfoodco/public_html/wp-includes/functions.php on line 3707