זרעים

FavoriteLoadingהוסף למחברת המתכונים

זרעים – ערך תזונתי

הזרעים מכילים סיבים תזונתיים, אבץ, סידן, אשלגן, מגנזיום וויטמינים כמו A, B, D ו-E.

מומלץ לצרוך זרעים עם קליפתם, כשהם טריים וחשוב ללעוס אותם היטב כדי להוציא מהם את כל החומרים המזינים.

אחסון הזרעים: בתוך כלי סגור, במקום קריר ויבש.

 

זרעי דלעת (גרעינים לבנים)זרעי דלעת

-עשירים באבץ ובברזל ובויטמינים E וA וחומצות שומן בלתי רוויות.

-מכילים מגנזיום, זרחן, נחושת, אשלגן וסידן.

-מכילים פיטוסטרולים (חומרים דמויי כולסטרול) המסייעים בהורדת רמות הכולסטרול הרע בגוף ויעילים למערכת החיסון.

-טובים למניעה ולטיפול בבעיות ערמונית.

-תרופה עתיקה וידועה נגד תולעים במעיים.

 

זרעי חמניה (גרעינים שחורים)זרעי חמניה

-עשירים בסיבים תזונתיים ומכילים חומצות שומן בלתי רוויות ובעיקר סידן, ברזל ואשלגן.

-ידועים כמחזקי אנרגיה.

-תרופה עתיקה וידועה לעצירות, כאבי בטן, אולקוס ושיפור הראיה.

 

זרעי פשטן

-מכילים אומגה 3 (חומצת שומן חיונית) שמסייעת לבריאות הלב, לחץ דם תקין, בריאות הנפש, רמת שומנים תקינה, אסטמה, הפרעות קשב וריכוז, דלקות מפרקים ועוד.

זרעי פשטן

-עשירים בסיבים תזונתיים ולכן טובים למערכת העיכול, הורדת כולסטרול ושומנים.

-מכילים פיטואסטרוגנים (חומרים דמויי אסטרוגן) המסייעים לאיזון הורמונלי ולכן מומלצים בעיקר בגיל המעבר (*לא מומלצים בהריון).

-מסייעים להסדרת רמות הגלוקוז בדם.

*כדי להפיק אומגה 3 מזרעי הפשטן יש לטחון אותם דק ולצרוך מיד טרי (ללא חימום). ניתן לשלב במזון לדוג' בסלט או ביוגורט.

 

 

ערכים תזונתיים נוספים:

דגנים מלאים

קטניות

אגוזים

פירות

ירקות

 


תגובות

כל הזכויות שמורות לאתר hfood © 2015