אבוקדו

FavoriteLoadingהוסף למחברת המתכונים

אבוקדו ערך תזונתי

האבוקדו הוא פרי (ולא ירק) שמכיל כמויות גדולות של שומנים טובים המעלים את רמות הכולסטרול הטוב. חומצות השומן באבוקדו תורמות לשמירה על הכבד.אבוקדו

-עשיר בויטמין E – שמשמש כנוגד חמצון שמגן על תאי הגוף ומפחית את הסיכויים לחלות בסרטן, מחלות לב וכלי הדם. כמו כן, ויטמין E יעיל לעור.

-מכיל מגנזיום ואשלגן. מכיל כמות גדולה של חומצת אמינו.

-מכיל חומצה פולית וויטמין A המסייעים לחיזוק המערכת החיסונית ושיקום וגדילה של תאי הגוף.

-מכיל מרכיבים פיטוסטרולים (דמויי כולסטרול) שהינם בעלי השפעה מיטיבה על הורדת רמות הכולסטרול.

-האבוקדו מכיל ויטמין C ורכיבים אנטי דלקתיים.

-מחקרים גילו כי אכילת חצי אבוקדו ביום מסייעת לירידה במשקל – האבוקדו עשיר בסיבים תזונתיים, מאזן את רמות הסוכר בדם ונותן תחושת שובע לאורך זמן.

איך לבחור אבוקדו? הרכים מיועדים לאכילה מיידית והקשים מאוד גם לאחר שבוע מיום הקניה. יש זני אבוקדו שיותר טעימים מאחרים כמו "האס" (פרי קטן ומחוספס בעל קליפה שחורה)  ו"אטינגר" (פרי גדול וחלק עם קליפה ירוקה).

איך לאחסן אבוקדו? במקום קריר ויבש (מחוץ למקרר).


תגובות

כל הזכויות שמורות לאתר hfood © 2015